همیشه این معلم است که در خط مقدم جبهه ی آموزشی و تربیتی قرار دارد!
موفقیت در همه ی ابعاد تعلیم و تعلم، مرهون تلاش های بی وقفه ی معلمان خواهد بود.
نقش معلم تنها در آموزش نیست، بلکه نفوذ معنوی و نفش الگویی مترتب بر جایگاه معلم، وابسته ی به تعاملات رفتاری و گفتاری معلمان و دانش آموزان، او را به راهبردی ترین مؤلفه ی تأثیرگذار در فرهنگ تبدیل می کند!
برنامهریزی آموزشی و تربیتی، روشهای نوین تدریس و ارزشیابی، استفاده از ابزار کمک آموزشی، و مشق نمودن تلفیقی (نوشتاری و کار عملی) با در نظر گرفتن توانایی های فردی، و به روز کردن اطلاعات مندرج در کتب درسی با استفاده از یافتههای جدید علمی و فناوری، کمک خواهد کرد تا آموزش و پرورش کشور ما به اهداف چشم انداز آموزش نزدیکتر شود.
اما در بین مؤلفه های بوجود آورنده ساختار فرهنگی کشور، از بین گزینه های؛ معلم و استاد، دانش آموز و دانشجو، محتوا و ساختار آموزشی، و خانواده و اجتماع، این معلم است كه با تربيت شهروندان مطلوبِ جامعه، نقش بنيادی تری را ایفا می کند.
سال هاست که کشورهای توسعه یافته بر نقش نیروی انسانی به عنوان مهم ترین عامل توسعه در پیشبرد اهداف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و از همه مهمتر فرهنگی، تمرکز نموده اند!
از این رو از موضوعات مهم در بحث توسعه، کارکرد پرورشی و تربیتی نیروی انسانی در سیستم آموزش و پرورش است که درصد بالای از آن در اختیار معلم (در پُرسه ی تحصیلی دانش آموزان، تا فارغ التحصیلی) قرار دارد.
این معلمان هستند که می توانند با کاربرد روش ها و شیوه های صحیح و کاربردی، تأثیر مهمی در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان بر جای بگذارند.
صاحبان سخن، همیشه بر نقش مهم و اساسی معلم در پیشرفت جوانع تأکید داشته اند
چنانکه برخی گفته اند؛ اگر بجای گلوله و تفنگ، با معلم به مصاف دنیا می رفتیم، پیروز همیشه ی میدان بودیم!
رضا میرزایی