روستائیان و عشایر یکی از مهم ترین و بزرگ ترین سرمایه های توسعه کشور هستند و اگر برنامه ریزی های این چند سال عادلانه و بدون نگاه تبعیض گونه بود امروز بسیاری از مشکلات به وجود آمده و پیش روی روستائیان و عشایر و حتی اقتصاد و فرهنگ وجود نداشت.
متاسفانه نگاه دولت ها به روستائیان فقط یک نگاه فیزیکی بوده و با رفع برخی مشکلات ظاهری مثل برق و آب آنان را در مشکلاتی که غوطه ور هستند رها ساخته که متأسفانه روز به روز بر شدت و افزایش این مشکلات افزوده می شود بعنوان مثال همین مشکلات بیمه ای و درمانی که امروز نیز بخاطر سیاست های اشتباه و برنامهریزی های غیر علمی و فراهم نبودن بستر این اقشار زحمت کش و آسیب پذیر را با چالشی اصلی مواجهه کرده است.
جوامع روستایی و عشایری افرادی شریف و زحمت کش بوده که رزق و روزی آنها از کار و فعالیت های کشاورزی و دامداری به دست می آید.
از آنجا که اغلب نیز منابع درآمدی دیگری ندارند و با توجه به سنگینی کار با خطرات بسیاری چه در محیط کاری و چه با عوارض بعد از آن روبرو هستند حذف بیمه سلامت آنها تیر خلاص ب پیکر نیمه جان این قشر بی نوا خواهد بود.
با توجه به مشکلات اقتصادی حاکم بر جامعه و اینکه متوسط درآمد روستائیان و عشایر لرستان نسبت به دیگر استان ها بسیار کمتر است وجود بیمه سلامت برای متحمل نشدن سنگینی های درمان برای این قشر آسیبپذیر بسیار مهم و اساسی است.
این نوع مدیریت ها و ناهماهنگی ها در تضاد با بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی و دولت انقلابی است چرا که هم رهبر معظم انقلاب و هم رییسجمهور بر حفظ روستائیان و عشایر در مکان خود و خدمات رسانی به آنها برای جلوگیری از مهاجرت آنان تاکید بسیار داشته و دارند.
متأسفانه اغلب مسئولین از شناخت عمق و اصل مشکل روستائیان که همان نبود درآمد مناسب است عاجز بوده و با مضاعف کردن و انداختن بار هزینه های درمانی بر روی دوششان استارت مهاجرت آنان به حاشیه شهر ها را زده اند.
و اما به نظر می رسد که با آسمان و ریسمان را بهم بافتن و با رفوکاری های مغالطه ای و گفتگو های زیاد در جهت توجه بیشتر دانشگاه علوم پزشکی لرستان و دیگر سازمان های بیمه ای به شبکه بهداشت و درمان چگنی هیچ اتفاق خاصی رخ نمی دهد.
مسئولین مسبب این مشکل درمانی دیگر نمی توانند با کتمان کردن واقعیات و به جای اصطلاح اوضاع و امور مدیریتی خود مدام این ادعا و شعار و خطای کلیشه ای و خام اندیشانه را که همه شهرستان ها را به مساوات می نگرند به خورد مردم داده و این حرف های مطرود در نزد مردمان خردورز چگنی دیگر جای ندارد.
با این وصف و به اقتفای دغدغه ها و نگرانی هایی که به اختصار و اجمال بیان شد و البته به اقتفای واقع بینی شبکه بهداشت و درمان چگنی باید راهی را پیدا و در دسترس برای فراروی اراده فردی و امکانات تبیین کند.
یاسر نظری چگنی
نویسنده خبر:::

- سردبیر
اخبار پیشنهادی این نویسنده::
اجتماعیتیر 19, 1404کارخانه پودری پگاه لرستان ظرفیت مناسبی برای تحقق تولید شیر خشک است
اجتماعیتیر 16, 1404به همت پهلوان حاج علی دولتشاهی نذر حسینی بر سفره نیازمندان توزیع بیش از ۷۰۰ بسته گوشت گرم بین نیازمندان خرم آباد و اسلامشهر تهران
اجتماعیتیر 14, 1404نشست انحصاری در سایه شورا؛ خبرگزاری ها ورسانههای مستقل همچنان در حاشیه/ارشاد و معاونت سیاسی عامل افتراق رسانهها
اجتماعیتیر 13, 1404بازگشت دکتر شاکرمی به سکانداری پارک علم و فناوری لرستان