سرپرست مركز بهداشت شهرستان خرمآبادبا اشاره به اینکه شیوع بیماری وبا برای استان یک خطر بالقوه است، بر ضرورت رعایت شیوه نامههای بهداشتی توسط مردم و زائران اربعین تاکید کرد.
به گزارش پایگاه خبری وتحلیلی صدای منتقد،بهزادي فر سرپرست مركز بهداشت شهرستان خرمآباد در اين خصوص بيان داشت: تاكنون موردي از بيماري وبا در اين شهرستان شناسايي نشده است و اميدواريم شهروندان با رعايت بهداشت فردي از ابتلا به اين بيماري جلوگيري كنند.
دكتر مسعود بهزادي فر اظهار داشت: يكي از راههاي شايع ابتلا به وبا خوردن و آشاميدن غذا و آب آلوده به باكتري ويبريوكلرا است ؛ موضوعي كه در تابستان به دليل سفرها و محدود بودن امكانات بهداشتي در سفر بيش از ساير زمانهاي ديگر ميتواند تبديل به تهديدي براي سلامت افراد شود و بايد مردم موارد بهداشت فردي و اجتماعي را بيشتر از گذشته رعايت كنند.
وي يادآور شد: علايم اين بيماري ؛ اسهال آبكي شديد با دفع بسيار مكرر اجابت مزاج، استفراغ ناگهاني بدون داشتن حالت تهوع، گرفتگي عضلات ساق پا، عطش فراوان، پري و غرغر مداوم شكم است.
دكتر بهزادي فر ادامه داد: همه مراكز و پايگاههاي بهداشتي در شهرستان خرم آباد غربالگري را انجام مي دهند و در صورت مشاهده مورد مشكوك، بلافاصله فرد بيمار تحت درمان قرار مي گيرد.
سرپرست مركز بهداشت شهرستان خرمآباد تاكيد كرد: هنگام داشتن علائم بايد به نزديك ترين مركز بهداشتي، درماني مراجعه كرد و براي جلوگيري از كم آبي بدن مصرف مايعات را افزايش داد.
وي افزود: اگر پودر او.آر.اس (ORS) براي تهيه محلول مايع درمان خوراكي در اختيار داريد؛ بلافاصله مصرف آن را شروع كرده چرا كه شروع سريع مصرف مايعات ميتواند موجب نجات جان يك فرد در زندگي شود.
دكتر بهزادي فر گفت: در صورتي كه فرد مبتلا به اسهال حاد آبكي يك كودك شيرخوار است؛ توصيه ميشود كه تغذيه با شير مادر ادامه داشته باشد.
وي گفت: دوره ي كمون اين بيماري يعني فاصله زماني بين ورود باكتري عامل وبا به بدن فرد تا زمان بروز علائم باليني معمولاً دو تا سه روز است اما اين زمان ميتواند از چند ساعت تا پنج روز نيز به طول انجامد.
اما بيماري وبا چيست؟!
وبا نوعي بيماري حاد و اسهالي است كه در اثر عفونت روده با نوعي باكتري ايجاد ميشود.
باكتري وبا معمولاً در آب يا غذاهايي كه توسط مدفوع فرد آلوده به باكتري وبا آلوده شده است؛ يافت ميشود.
اين بيماري عموما در مكانهايي با تصفيه ناكافي آب، دفع نامناسب و غير بهداشتي مدفوع يا فاضلاب و نيز مناطق با بهداشت ناكافي ايجاد شده و گسترش مي يابد.
باكتري وبا همچنين ميتواند در محيط رودخانههاي شور و آبهاي ساحلي زندگي كند.
حال چگونه ميتوان از ابتلا به وبا پيشگيري كرد؟!
بنابر اعلام مركز مديريت بيماريهاي واگيردار وزارت بهداشت، براي پيشگيري از بيماري وبا رعايت موارد زير ضروري است؛
آب آشاميدني سالم استفاده كنيد. (استفاده از آب لوله كشي تصفيه شده يا آبهاي بسته بندي شده ي بهداشتي)
در مناطقي كه دسترسي به آب تصفيه شده و لوله كشي وجود ندارد و از آب چاه، آب تانكرها، آب چشمهها و… استفاده ميشود، حتما آب را قبل از مصرف بجوشانيد يا كلرزني كنيد.
از مصرف يخ غيربهداشتي، مواد غذايي و غذاهاي آماده غيربهداشتي، آب ميوه و نوشيدنيهاي ارائه شده در بيرون از منزل و بهخصوص غذاهاي ارائه شده توسط فروشندگان دورهگرد خودداري كنيد.
از شنا كردن در آب رودخانه ها، جويبارها يا استخرهاي آلوده خودداري كنيد.
ميوهها و سبزيها را قبل از مصرف حتما شسته و به روش صحيح ضدعفوني كنيد.
براي اطمينان از سلامت غذا ، آن را به صورت كامل بپزيد و از مصرف غذاهاي خام يا كم پخت خودداري كنيد.
غذايي را كه قبلا پختهايد قبل از مصرف به صورت كامل داغ كنيد.
از ظروف و لوازم تميز و شسته شده با آب سالم و بهداشتي استفاده كنيد.
قبل از تهيه، توزيع و خوردن غذا و قبل از دادن غذا يا شير به كودك حتماً دستها را با آب و صابون بشوييد.
بعد از رفتن به توالت و نيز قبل از دست زدن به مواد غذايي و خوراكي حتماً دستها را با آب و صابون بشوييد.
مواد غذايي را در يخچال نگهداري كنيد و از قرار گرفتن مواد غذايي در معرض مگس و آلودگيهاي ديگر خودداري شود.
هنگام سفر آب و غذاي سالم همراه داشته باشيد يا از نوشيدنيها و غذاهايي با بستهبندي مطمئن استفاده كنيد.
از دفع غير بهداشتي مدفوع خودداري كرده و حتما از توالتهاي بهداشتي استفاده كنيد.