متاسفانه در انتخابات اداوار گذشته درکشور واستان لرستان برخی صاحبان زر وزور وبرخی کاندید های مفسد “پول کثیف” را وارد کارزار انتخابات کرده وبا بی شرمی در مناطق محروم وحاشیه نشین با توسل به دلالان وفاختگان سیاسی سلامت انتخابات را زیر سوال بردند.
چرخش “پول های کثیف” در انتخابات همواره برای دلسوزان نظام دغدغه افرین بوده است. “پول های کثیف “و ورود آن به فضای انتخابات، چگونگی تأمین هزینه های انتخاباتی و منابع مالی داوطلبان را زیر سؤال می برد.
در سال های اخیر مسئولین و دست اندرکاران امر انتخابات به طور مکرر ضرورت ردیابی و شناسایی “پول های کثیف” در جریان انتخابات را متذکر شده اند ولی علیرغم ادعاها تاکنون اقدامی قاطع و تأثیرگذار انجام نپذیرفته است.
فاخته پرنده ای است که در لانه پرندگان دیگر تخم می گذارد. جوجه سر از تخم درآورده و در لانه دیگری بزرگ می شود. آن قدر بزرگ که دیگر جایی برای جوجه های لانه میزبان نمی ماند.
دنیای سیاست و عرصه انتخابات و بخصوص انتخابات مجلس بهترین عرصه برای تاخت و تاز فاختگان سیاسی است.
فاختگان سیاسی فکر می کنند که می توان در لانه دیگری و با زحمت دیگری بزرگ شد و بعد همان لانه را نیز از آن خود نمود.
عرصه انتخابات مجلس شورای اسلامی در لرستان و در روزهای اخیر از چهره فاختگان سیاسی پرده برداری کرده است. برخی ها برای سر و سامان دادن به وضعیت سبد آرا در آغوش هر حزب و گروه و باندی که بوده باشد قرار می گیرند و بدین وسیله می خواهند در لانه گروهی که تا دیروز رقیبش می دانستند برای خود جایی پیدا بکنند تا شاید بتوانند از این راه بزرگ بشوند.
فاختگان سیاسی برای این که بتوانند به صندلی بهارستان دست پیدا بکنند هر وسیله ای را مباح می دانند و اگر در این راه لازم باشد وابستگی های سیاسی را در پای چند رأی قربانی می کنند.
این که قانون انتخابات در زمینه هزینه کرد کاندیداها خلاء دارد بحثی قابل قبول و روشن و آشکار می باشد اما همچنان کارشناسان اعتقاد دارند جهت رفع نگرانی ها در نقش “پول های کثیف” در انتخابات تصویب قوانینی بهتر و جامع مورد نیاز می باشد.
نامزد انتخاباتی که خود را به کانون های پیدا و پنهان قدرت و ثروت وصل کرده و با استفاده از مبالغ اهدایی آن ها ریخت و پاش های کلانی را انجام می دهد نمی تواند در رفع معضلات و آسیب های انتخاباتی مثمر ثمر باشد.
پرداخت پول به نامزدهای احتمالی مجلس پیش خرید نفوذ است و هم پیمان شدن با صاحبان آن پول ها یعنی فراهم کردن زمینه لازم برای نفوذ فاسد ها در مجاری تصمیم گیری و تصمیم سازی کشور.
تأثیرگذاری “پول های کثیف” در ستادهای انتخاباتی موجب می شود که مجلس شورای اسلامی مرکزی برای سرمایه داران و پول داران شود یعنی هر کسی که پول بیشتری داشته باشد به راحتی بتواند به مجلس برود و برای یک نظام اسلامی و مردمی متعهد تصمیم گیری نماید.
باید همه از دست اندرکاران انتخابات و مسئولین تا مردم و عاشقان نظام همت به خرج بدهند و با ممانعت از ورود پل های کثیف به ستادهای انتخاباتی از تبدیل مجلسی انقلابی به بخش خصوصی جلوگیری نمایند.
اثرات این پول کثیف موجب می گردد که عدالت در تبلیغ کاندیداها زیر سوال رود ،آرای مردم خریده شود ،قدرت انتخاب درست از مردم سلب گردد ،بی اعتمادی به افراد در نظام عمیق تر شود ،مردم نسبت به سرنوشت شان بی تفاوت گردند ،افراد شایسته به دلیل عدم تاب آوری در مقابل هزینه های گزاف و سرسام آور وارد این عرصه نگردند در نتیجه مجلس به جای اینکه عصاره ملت و مملو از افراد اصلح و صالح باشد، از فاسدانی که بر اریکه قدرت تکیه زده اند که دامنه ی فساد آنها به انتخاب کابینه دولت هم خواهد کشید، پر شود.
از سویی به دلیل کمرنگ شدن نقش نظارتی شان به دلیل وام داری به حمایت مسئولینی که از نفوذ صاحبان سرمایه با پول های کثیف برای آنها بهره گرفته اند، فساد تا پائین ترین بخش های جامعه نفوذ کند و دیگر نتوان کاری کرد. برای کاهش این معضل ابتدا باید خلاء های قانونی برای مبارزه با فساد پر شود و بعد هم باید دستگاه های نظارتی در اجرای قوانین مربوطه هیچگونه مسامحه و کوتاهی نداشته باشند . از همه مهم تر رشد فکری ماست که با آگاهی و مطالبه گری در انتخاب خود دقت کنیم و راه ورود افراد ناشایست به مراکز قدرت را سد نماییم.
یاداشت :امیر محمود داودی نژاد